מגזין בריאות

מה זה טופו

טופו הוא מזון רב תכליתי שניתן להכין בדרכים שונות.
הוא מורכב מפולי סויה שנטחנים לעיסה ומעורבבים עם מים, ולאחר מכן נקרש עם סידן גופרתי, מגנזיום כלוריד או אלומיניום גופרתי.

זה קיים כבר מאות שנים והיה בשימוש במטבחים רבים ברחבי העולם.
טופו הוא גם אחד המאכלים הצמחוניים הפופולריים ביותר
הקיימים כיום וניתן למצוא אותו בחנויות מכולת רבות.

טופו הוא מוצר סויה שניתן לאכול כמנה מלוחה או להשתמש בו כמרכיב למנות אחרות.
זה מגיע בזנים רבים כולל טופו רך, טופו יציב, טופו יציב במיוחד, טופו משי,
דפי טופו מיובשים או בלוקים של טופו דחוס שמוכנים לשימוש לבישול או אפייה.

מזון המבוסס על סויה שעשוי מחלב סויה מקושקש ומקורו בעובש הנקרא ניגארי.
יש לו טעם עדין, אגוזי ומרקם משיי.

מיוצר מקמח סויה שמעובד לגושים או פרוסות ולאחר מכן מטוגן בשמן עמוק, בגריל או אופה בתנור.
ניתן להכין בכל אחת מהשיטות הללו או שניתן להגישו נא עם תבלינים כגון ווסאבי או רוטב סויה.

ממה עשוי

הוא מאכל העשוי מפולי סויה שעובדו לכרכרה,
ולאחר מכן קרושה על ידי לחיצה וחימום, וכתוצאה מכך נוצרה עוגה לבנה ומוצקה.

טופו עשוי מפולי סויה.
פולי סויה נטחנים ומערבבים עם מים ליצירת תמיסה.
לאחר מכן מחממים את התמיסה הזו ומערבבים אותה עד שחלב הסויה נפרד לגבינה ומי גבינה.
אוספים את הקמח, לוחצים לקוביות,
חותכים לקוביות או מרסקים להכנת קציצות טופו.

הוא סוג של חלבון שמגיע מפולי סויה.
הוא עשוי מחלב סויה, אשר מכורבל על ידי תוספת של חומר קרישה,
בדרך כלל סידן גופרתי, ולאחר מכן מסונן כדי להסיר את המוצקים.

מורכב מחלבון, פחמימות, מינרלים וויטמינים.
המרכיבים העיקריים הם פולי סויה, מים,
חומר קרישי (סידן סולפט), ולחץ טופו (עץ או מתכת).

ניתן לאכול טופו או להכין בדרכים רבות
ושונות כולל טיגון מוקפץ בווק עם ירקות ובשר או בטיגון עמוק בשמן.
טופו

טופו ערכים תזונתיים ברזל

טופו הוא סוג של מוצר סויה שהפך למרכיב במנות צמחוניות רבות.
הוא עשוי מפולי סויה שמתכרבלים ואז נדחסים לגושים.

הערכים התזונתיים שלו כוללים חלבון, ברזל, סידן, מגנזיום ואשלגן.

מזון על בסיס סויה העשוי מחלב סויה מקושקש הנקרש לגושים.
מזון דל שומן ועתיר חלבון המשמש במטבחים רבים. ניתן להכין אותו במגוון דרכים,
כולל על ידי טיגון במחבת, טיגון עמוק, צלייה או הרתחה.

ערכים תזונתיים של טופו:

טופו מכיל חלבון וסידן.
הוא מכיל גם ויטמינים B1 (תיאמין), B2 (ריבופלבין), ניאצין, חומצה פולית, ויטמין B6, ויטמין B12 ואבץ.

יש לו מספר יתרונות בריאותיים כמו הורדת לחץ דם ורמות כולסטרול וכן הגנה מפני סרטן ומחלות לב.

טופו משי הוא סוג של טופו העשוי מחלב סויה

הנקרש על ידי הוספת נוזל חומצי כמו מיץ לימון או חומץ.

לטופו משי יש מרקם חלק, עדין ומעט לעיס וטעם עדין.
הוא משמש לעתים קרובות במטבח האסייתי, שם הוא מוקפץ עם ירקות או בשר.

טופו משי הוא סוג של טופו העשוי מחלב סויה אשר מחומם לטמפרטורה גבוהה במיוחד, מה שגורם לחלבונים להיווצר חוטים.
יש לו מרקם חלק ועדין וניתן להשתמש בו במגוון מנות. תהליך הכנת משי פותח
בסין בתקופת שושלת טאנג והפך מאוחר יותר לפופולרי ביפן.של טופו העשוי מחלב סויה שנשאר מהכנת חלב סויה.
יש לו מרקם משיי יותר ותכולת חלבון גבוהה יותר מטופו רגיל.

טופו משי הוא סוג של שעשוי מחלב סויה שעבר תסיסה ולאחר מכן מבושל.

יכול לשמש כחלופה לבשר במנות צמחוניות כמו מוקפצים, מרקים ותבשילים. זה גם מקור טוב לחלבון לטבעונים

יתרונות שלו

מזון רב-תכליתי שניתן להשתמש בו בדרכים רבות ושונות.
זהו מקור נהדר לחלבון וברזל, והוא אינו מכיל כולסטרול.
יש לו גם פחות שומן רווי מרוב המוצרים מהחי, מה שהופך אותו לבריא יותר עבורך.

עשוי מפולי סויה ומים, כך שקל להכין אותו בבית או לקנות אותו מוכן מראש.
אתה יכול לקנות במגוון מרקמים כולל טופו רך, מוצק, מוצק במיוחד או מוצק במיוחד.
המרקם שתבחר יהיה תלוי בהעדפה שלך ולמה אתה מתכנן להשתמש בו.

הוא מקור מצוין לחלבון המכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות.
זה אומר שהוא עמוס בחומרים מזינים לבריאות ולבריאות הכללית שלך!

הוא תחליף בשר פופולרי שעשוי מפולי סויה

יש לו יתרונות בריאותיים רבים, כולל תכולת חלבון גבוהה, תכולת שומן נמוכה ותכולת ברזל גבוהה.

הסוגים הנפוצים ביותר של עשויים מחלב סויה ומעובדים במים או עם סידן גופרתי ליצירת קצף.
ישנם גם סוגים נוספים של טופו שעשויים מחלב אחר כמו חלב שקדים, חלב קוקוס, חלב קנבוס וכו'.
ניתן ליהנות בדרכים שונות כמו מוקפצים עם ירקות או הפיכתו למרק טעים.

מקור מצוין לחלבון לצמחונים וטבעונים שאינם יכולים לאכול בשר מכיוון שהוא מכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות.
הוא מכיל גם סיבים ונוגדי חמצון שעוזרים להדוף רדיקלים חופשיים ולמנוע תאים סרטניים

לעוד מאמרים באותו נושא